Parris, the ultimate Thin Lizzy tribute!

Boekingen

The Ultimate Dutch Thin Lizzy Tribute

The Ultimate Dutch Thin Lizzy Tribute

Parris: Bijna 2,5 uur Thin Lizzy op zijn best!

 

Op vrijdag 6 maart 2009 speelde Parris, dè Thin Lizzy tributeband van Nederland, in muziekcentrum de Bosuil in Weert. De band is vernoemd naar Philip Parris Lynott, zanger/bassist van Thin Lizzy, die op 4 januari 1986 stierf aan de gevolgen van jarenlang druggebruik.

 

Rond de klok van 22:30 uur betrad de band het podium in een goed gevulde Bosuil. De band bestaat tegenwoordig uit zanger John Cuijpers, de gitaristen Mark Vergoossen en Gert-Jan Roemen, bassist Barend Courbois en drummer Hans in 't Zandt . Het eerste nummer "Jailbreak" knalde al meteen overtuigend uit de speakers. Wat al meteen duidelijk wordt is dat we hier met klasse-muzikanten te maken hebben. Muzikanten die hun instrumenten tot in de puntjes beheersen en bovendien uitstekend op elkaar zijn ingespeeld. Daarnaast was het geluid vanaf de eerste noot prima. Lekker stevig zonder in een brei te verzanden. Vervolgens passeert de ene na de ander Thin Lizzy klassieker de revue. Vooral de vele dubbele gitaarsolo's, hÈt handelsmerk van Thin Lizzy, springen in het oog zonder daarbij de andere muzikanten te kort te willen doen. Deze solo's worden door beide gitaristen op verbluffende wijze gespeeld. Schijnbaar zonder enige moeite wordt de ene na de andere vlijmscherpe gitaarsolo uit de Fender (Mark) en Gibson (Gert-Jan) getoverd. Voor echte gitaarliefhebbers, zoals wij, een genot om naar te luisteren. Bijna 2,5 uur dendert de Parris-trein voort. Zo'n beetje alle bekende (en enkele minder bekende) Thin Lizzy-nummers komen aan bod. Het waren er maar liefst 26. Daarna is het feest voorbij. Murw gebeukt maar met een zeer tevreden gevoel hebben we aan de bar nog wat nagenoten van het concert. Daarbij constateerden wij dat iedereen het eens was met de bezoeker die tegen het einde van het optreden naar de band riep "weten jullie wel dat jullie heel erg goed zijn". Wij durven gerust te stellen dat Parris beter klinkt dan menig concert van de echte Thin Lizzy vroeger.

 

Voor de volledigheid geven wij hierbij de volledige setlijst (in de volgorde zoals de nummers werden gespeeld): Jailbreak, Waiting For An Alibi, Cold Sweat, Rosalie, Dedication, Killer On The Loose, Dancin' In The Moonlight, Massacre, Are You Ready, SuÔcide, Got To Give It Up, Hollywood, Johnny The Fox, Bad Reputation, Baby Please Don't Go, Thunder And Lightning, The Sun Goes Down, Emerald, Don't Believe A Word, Chinatown, Still In Love With You, Cowboy Song, The Boys Are Back In Town, Black Rose, Whiskey In The Jar, The Rocker.